.

Dämmeren


Om verzakkingen in de ondergrond of lekkages van kades en dijken te voorkomen is het noodzakelijk om eventueel gecreëerde holle ruimtes in de ondergrond af te dichten. Daarnaast is, door strengere wetgeving, het verplicht om oude leidingen te verwijderen indien ze buiten dienst gesteld zijn. In sommige gevallen is het niet mogelijk om deze bestaande leidingen te verwijderen. De leiding afvullen met Dämmer is dan een geschikte en goede oplossing. De achterblijvende leidingen dienen deugdelijk te worden afgevuld en afgedicht.

Met Dämmer wordt gekozen voor materialen/vulstof welke al tientallen jaren wordt toegepast en worden voorgeschreven bij waterschappen/ provincies en spoorwegbeheerders. Op specificatie van de klant kan een druksterkte worden behaald van 1 tot 4 N/mm2. Bij de juiste verhoudingen kan er een krimpvrije vulling worden aangebracht, welke bij schuimbeton of andere vulmiddelen niet behaald kan worden.

Ook bij het aanbrengen van boogzinkers kan er voor gekozen worden om de annulaire ruimte die achterblijft, af te vullen met Dämmer. Met name bij wegkruisingen is eventuele zakking ter plaatse van de wegkruising niet wenselijk. Bij provinciale wegen of op eis van sommige gemeentes kan met het afvullen van Dämmer deze gevolgschade voorkomen worden. Doormiddel van het aanbrengen van een vulleiding en inzet van een compacte Dämmermachine op een rupsdumper kan op de moeilijkste plekken de afwerking met Dämmer ingezet worden.